Et orangeri er intet mindre end et fantastisk uderum, som uden tvivl vil pynte i hver en have. Traditionelt set er orangerier egentlig tænkt til at skulle stå alene, men i dag vælger mange at bygge en orangeri tilbygning til deres hus. På den måde kommer det smukke uderum til at være i direkte forlængelse af hjemmet.

Det giver samtidig også mulighed for at indrette orangeriet som et opholdsrum i sig selv, samtidig med at det kan bruges til at dyrke alverdens blomster og planter.

Masser af fordele ved at bygge Orangeri som tilbygning

Når et orangeri tilbygning skal bygges, så stiller det en del flere krav til opførelsen, end hvis det blot skulle stå frit i haven. For med en orangeri tilbygning kræver det en del arbejde, for at få det til at se ud som en integreret del af hjemmet.

Men når det først lykkes, så står du tilbage med en masse fordele, som du uden tvivl vil sætte stor pris på i din hverdag.

For ved at opføre orangeri tilbyggelsen, får du muligheden for at gå direkte fra huset og ud i tilbygningen. På den måde er det et rum, som bliver tilgængeligt hele året rundt.

Orangeriet bliver dermed en ekstra stue, der emmer af luksus, og som kan indrettes til at blive et hyggeligt rum, du og din familie uden tvivl vil elske at bruge.

Vælg de helt rigtige materialer

Men for at kunne nyde godt af de mange fordele, som et integreret orangeri har med sig, så skal det jo lige bygges først. Og i den proces er det uden tvivl vigtigt grundigt at overveje valget af materialer.

For hvis den nye tilbygning skal se ud til at passe ind med resten af boligen, så stiller det ganske naturligt en række krav til materialerne.

Det er også vigtigt, at orangeriet opføres i respekt for det eksisterende hus. Det er derfor i den forbindelse en god idé både at overveje valg af vinduer, facade, farver og hældningen på taget. For alle de valg vil i sidste ende have betydning for, om det nye orangeri fremstår som en del af den eksisterende bygning, eller om den kommer til at skille sig for meget ud.

Byg det selv eller book en professionel

Når alle valg er overvejet og truffet, så handler det bare om at få bygget din nye tilbygning. Det kan du naturligvis vælge at gøre selv. Det kræver dog, at du har nogle håndværksmæssige kundskaber og ikke mindst en vision for, hvordan det endelige resultat skal være. 

Men hvis du ikke lige ser dig selv som den oplagte til jobbet, og du heller ikke lige har en i familien, der er ekspert på området, så kunne du også overveje at hyre en professionel til at klare opgaven for dig. På den måde er du i hvert fald sikker på, at det endelige resultat bliver lige præcis, som du gerne vil have det.