Er du vild med at spille tennis? Hvis du er dedikeret tennisspiller eller bare elsker, at skyde et par bolde over nettet i ny og næ, så er det rigtige fodtøj alfa og omega for den gode kamp! Tennissko er ikke bare, hvilken som helst form for fodtøj, den gør en kæmpe forskel for din balance, præcision og komfort, når du er på banen. Hvis du gerne vil finde de helt rigtige tennissko til kampen, så læs med her. 

Derfor er dit fodtøj vigtig

Du ville ikke gå ud i regnvejr iført sandaler, og du ville ikke tage på vandretur i høje hæle. Eller måske ville du, men så ville du også unægtelig døje med nogle ærgerlige konsekvenser bagefter. Fodtøj er skabt i mange forskellige modeller, og det er der god grund til. Vores fodtøj er nemlig noget af det vigtigste vi ifører os, før vi går uden for den dør. Det rigtige fodtøj har en essentiel betydning for vores kropsholdning, komfort og stabilitet. Stabiliteten i vores fodtøj er især vigtig, når vi dyrker sport, og her er tennis ingen undtagelse. 

Når du udøver en sportsgren som tennis, så er du i konstant bevægelse. Du løber rundt på banen, laver hurtige retningsskift, hopper og springer efter bolden. Derfor er det også vigtig, at du står solidt fast på dine fødder i godt fodtøj. Det er også vigtigt, at dine sko altid sidder komfortabelt og godt på din fod, så du ikke forstyrres af en hæl der gnaver, eller et snørebånd, som forsøger at spænde ben for dig. Derfor er tennissko særligt designet til, at støtte dine fødder, når du er aktiv på tennisbanen. 

Det smarteste fodtøj til tennisbanen

Der findes mange former tennissko til store som små, og ingen af dem er fuldkommen ens. En tennissko er, udover ketcheren, nok det vigtigste du har med ind på tennisbanen. I tennis skal du både løbe, hoppe og ofte skifte retning, og dette er rigtig hårdt for fødderne. De hurtige retningsskift, som du foretager, når du jagter bolden, kan være belastende både for fod og ankelleddet. Derfor er tennissko skabt med ekstra god stødabsorbering i hælen, svang og forfoden så hele foden, samt anklen, støttes, når du foretager dig hurtige skift. Stødabsorberingen gør også, at din fod beskyttes, når du hopper op efter bolden og skal lande behageligt og sikkert på foden igen.

Når du skal lave hurtige bevægelser og retningsskift er det en fordel, at du ikke er iført en tung sko på din fod, derfor kommer tennissko i et særligt blødt og letvægtigt materiale. Derudover har tennissko med et super godt greb på undersiden, så du altid står sikkert og hurtig kan stoppe uden at glide. Der er naturligvis forskel på, om skoen er designet til indendørs eller udendørsbrug, så sørg for, at du finder en model, som passer til dit behov. 

Hvis du gerne vil have den bedste tenniskamp, så skal fodtøjet været i top. Undgå at døje med ømme og trætte fødder, selv efter de intense kampe, med et par gode tennissko.