Har du nogensinde tænkt over hvor meget tid du spilder på at lave ingenting? De mange gange du gennem dagen får muligheden for at bevæge dig, men får fundet en måde at undgå det på? Der er faktisk mange af disse hændelser i løbet af en enkelt hverdag.

Her er der faktisk ikke tale om, at du skal tage cyklen på arbejdet; skønt dette er en god idé i sig selv. Der er mere tale om den tid, du bruger på at vente på ting og sager. Steder hvor du så og sige spilder din egen tid, og kan bruge den spildte tid mere fornuftigt.

Aktiv over passiv

Hvis vi lige færdiggøre diskussionen om cyklen over fx bussen. Her vil bussen i transporttid være hurtigere end din cykel. Men der er mange fordele derudover ved at tage bussen som handler om at være aktiv. For det første er brugen af offentlig transport lig med at du er gående. Problemet er så at hvad gør du når der er 20 minutter til bussen den kommer? Det er rigtigt, du står og venter.

Med 20 minutter kan du sagtens være mere aktiv. Du kan her bruge ventetiden til at gå fra nuværende stop til det næste. Det vil tage bussen cirka fem minutter at komme derhen, så du har den ekstra tid at komme dertil. Kører bussen forbi dig på vejen, hvad gør du så? Her skal du finde glæden ved at du er aktiv. Så går du bare et stoppested ekstra.

Mange aktive mennesker vil fortælle dig at det altid er godt at være i god tid, og dette skyldes netop at en forbigået bus gør at du kan tage en længere gåtur uden at stresse over tiden.

planke

Aktivitet skaber hygge

Noget mange ikke tænker over, er hvor hyggeligt det er at være aktiv i sin hverdag. Udover at du får en god morgen-gåtur så er der andre lækre fordele ved at tænke i en aktiv hverdag.

Forestil dig for eksempel når der er frokostpause på kontoret. Din plan har været at sidde med din madpakke og snakke med de nærværende. Men det er godt vejr udenfor. Måske er der en kollega der fortæller at de skal hen på hjørnet og have en sandwich, og de spørger om du vil have noget med?

Når du tager trapperne sammen med kollegaen, så får i en god dialog i gang. Du kommer atter ud og får noget frisk luft. Du får strakt benene og ryggen. Mens I står i kø til at få jeres frokost, så kan det være du finder en bænk og foreslår at I kan sidde der og spise lidt. Det her er de spæde start til at være aktiv i din hverdag, men uden at du rigtigt skal melde dig til noget eller lægge planer og slå træningsprogrammer op.

I stedet er dette en måde hvorpå du transformerer de passive stunder i din dagligdag over til noget mere aktivt og mere hyggeligt.