Pr. 1. januar 2021 har Storbritannien forladt EU. Det betyder derfor også, at Storbritannien skal betragtes som et tredjeland i forhold til EU. Hvis du er erhvervsdrivende, betyder det, at der sker en del ændringer, når du handler med britiske forbrugere eller virksomheder. Når et land træder ud af EU, gælder der nemlig andre regler for moms og told. 

Hvis du gerne vil læse mere om, hvad det betyder for din virksomhed, kan du følge dette link: https://www.timevat.com/lande/moms-uk/ 

Hvis du sælger varer til en britisk forbruger 

Hvis du er erhvervsdrivende i Danmark, og du sælger en vare til en britisk forbruger, skal du være opmærksom på: 

  • Varens pris 
  • Hvor den geografisk befinder sig 
  • Om du har solgt varen fra din webshop eller via en onlinemarkedsplads 

Hvis varen har oprindelse i EU eller Storbritannien 

Hvis den vare, som du sælger, har oprindelse i enten EU eller Storbritannien, kan den komme toldfrit ind og ud af Storbritannien. Du skal som virksomhed kunne dokumentere, hvor varen stammer fra, hvis du vil gøre brug af toldfriheden. 

Hvis du derfor kan dokumentere, at din vare stammer fra enten Danmark, et andet EU-land eller Storbritannien, kan du importere den til Storbritannien uden at betale moms. 

Det samme gælder moms fra England. Hvis du kan dokumentere, at varen stammer fra et EU-land eller Storbritannien, skal du ikke betale moms fra England til Danmark. 

Hvis varen har oprindelse i et tredjeland 

Hvis din vare derimod har oprindelse i tredjeland, altså et land der ligger uden for EU, vil den blive pålagt told, når den ankommer til England. Det gælder altså andre regler om moms fra England. 

Hvis du derfor ejer en virksomhed, der har en omfattende eksport til Storbritannien, bør du undersøge dine muligheder. Nogle gange kan du som virksomhed få bevilling til toldoplag eller lignende økonomiske toldprocedurer. Disse procedurer kan hjælpe med at lette dine toldomkostninger, når du indfører varer fra tredjelande til Storbritannien. 

Leder du efter hjælp til Brexit? 

Brexit har uden tvivl besværliggjort den frie handel til og fra Storbritannien. Blandt andet har det kompliceret moms fra England til Danmark og omvendt. Derfor er der også mange virksomheder, der har svært ved at finde hoved og hale i det hele. 

Hvis du gerne vil have hjælp, så du kan få det bedste ud af Brexit og alle de ændringer, det har medført, kan du kontakte TIMEVAT. 

Virksomheden har flere års erfaring med at bistå danske virksomheder, når de ønsker at enten udvikle eller fastholde deres kunder i lande udenfor EU. 

Blandt andet kan TIMEVAT hjælpe dig med at få registreret din danske virksomhed i Storbritannien. Det kan give dig en række fordele, når det kommer til eksport og import af dine varer. Derudover kan virksomheden også hjælpe med assistance på en lang række andre områder. Blandt andet kan de hjælpe dig med at udfylde ansøgninger til Storbritannien korrekt, så du ikke spilder tit på bureaukrati.