Indretningen af vores hjem siger meget om, hvem vi er. Derfor er det vigtigt, at vi har et hjem, som vi kan afspejle os i. Dette kan lyde måske lyde uoverskueligt, for hvordan får man lige et hjem til at afspejle en selv.

Der er ikke en endegyldig løsning på dette spørgsmål, men her er et par bud på, hvordan man kan indrette sig hyggeligt med inddragelse af vores skandinaviske designtraditioner. Herunder er der opstillet et par bud på ting, man kan gøre.

Bryd de kolde farver med et spisebord efter mål i træ

Klassisk for skandinavisk boligdesign er det, at vi indretter os med en farvepalet, der er meget ovre i det hvide og grålige nuancer. Der er altså ikke så mange farver til stede, men det gør også, at enkelte dele af hjemmet fremstår meget tydeligere, fordi man her tillader farverne at stå frem. Prøv f.eks. med et stort flot spisebord efter mål af træ midt i stuen.

Dette kan være blikfanget for hele rummet og være med til at skabe varme. Du vil kunne få et spisebord efter mål, så det passer perfekt ind i hjemmet, og så der er plads til hele familien og eventuelle gæster.

Naturen skal ind i hjemmet

Med mange kolde og afdæmpede farver er måden at få farver ind i hjemmet gennem planter. For det første er planterne dekorative, og du kan flytte rundt på dem, som du har lyst. Samtidig er det en oplagt mulighed for at komme lidt tættere på naturen.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at mange af os har en travl hverdag, hvor vi ikke kommer ud i naturen så ofte, som vi ønsker det. Men mange af os værdsætter stadig naturen, og ved at tage den indenfor, får man skovens ro med hjem.

Lad lyset komme ind

Vi elsker lys, der er intet bedre end de lange sommerdage, hvor det kun er mørkt få timer. Sørg derfor, så vidt muligt, for der kommer så meget lys som muligt ind i dit hjem. Det du selv kan gøre er ikke at købe mørke gardiner, men nogen hvor lyset stadig delvist kan trænge igennem. Hav også gerne en masse lamper stående rundt omkring, som kan oplyse hjemmet i de mørke timer, når man stadig er vågen.

Lysestager og stearinlys kan også bidrage til at skabe en hyggelig stemning, det vigtigste er bare at have et oplyst hjem – du kan evt. Sætte dem på dit spisebord efter mål.

Leg med nuancerne

Fælles for den skandinaviske stil er som før nævnt, at man som oftest indretter med neutrale farver. Dog sker der mange gange spændende ting, når man begynder at lege med nuancerne. Prøv at kigge på kontraster, f.eks. med stolene rundt om spisebordet. Der er ingen, der siger, man skal gå den traditionelle vej og have otte ens spisestole. Prøv derfor at have dem i både lyse og mørke nuancer, det skaber en fed effekt.

Hvis du er glad for dine spisestole, kan du også prøve det af med puderne i din sofa. Mulighederne er mange, og det er kun din egen fantasi, der sætter grænser i dette tilfælde.