Kæledyr er ofte ikke tilladte at anskaffe sig, hvis man bor i lejlighed. Men selvom man borg i lejelejlighed er det stadig muligt at have et kæledyr alligevel. Det handler bare om at tænke i alternative baner, når du overvejer, hvilket kæledyr som du kunne tænke dig at tilføje til din familie. Faktisk findes der mange forskellige spændende kæledyr, der sagtens kan og må leve i en lejlighed. Nedenfor er der samlet tre eksempler, der kan give dig inspiration til, hvilke kæledyr du kan anskaffe dig, hvis du bor i lejlighed.  

Unikke krybdyr 

Der er mange, der ikke bryder sig om krybdyr, men uanset om man er bange for dem eller ej, så er det et meget lejlighedsvenligt kæledyr. Der findes mange forskellige arter af krybdyr, så det er med stor sandsynlighed muligt at finde et, der falder i hele familiens smag. Nogle krybdyr kræver dog en del krybdyr tilbehør, såsom terrarium og varmelamper. Et eksempel på et lejlighedsvenligt krybdyr er en slange. Slanger er nemme at håndtere, kræver ikke en stor mængde af plads og kan sagtens være alene i en længere periode ad gangen, så længe de har nok foder og rigeligt med lys og varme. Slanger er ikke et af de mest krævende krybdyr, men de kræver dog stadig noget krybdyr tilbehør inden man kan anskaffe sig en. Selvom alle krybdyr kræver, at man anskaffer sig noget krybdyr tilbehør er de fleste krybdyr meget nemme at passe, da de fleste er meget rolige og ikke bliver særlig store.  

Energifyldte gnavere 

Udover krybdyr tilbehør, er der de små gnavere som marsvin, hamstere, mus og rotter, der egner sig i høj grad til livet i en lejlighed. De små gnavere optager ikke særlig meget af pladsen i lejligheden, og samtidig er de et forholdsvist billigt kæledyr, da de er forholdsvis billige i foder. Ligesom slanger kræver en smule krybdyr tilbehør, så behøver gnavere også tilbehør. For at en gnaver skal kunne trives i en lejlighed er det nødvendigt at anskaffe sig et bur, hvor dyret kan være, samt savsmuld og hø til buret. Mange gnavere er meget sociale dyr, og sætter pris på at blive nusset, og gå på opdagelse i lejligheden. På grund af gnaveres sociale natur kan de altså være en genial ny ven i en børnefamilie.  

Dyret for den travle familie 

Har I som familie en presset hverdag kan akvariefisk være et godt kæledyr. Fisk er relativt nemme at passe, da de til dagligt kun kræver at du sikrer dig at akvariets temperatur, hverken er for kold eller for varm. Derudover skal du blot sørge for at holde øje med, at fiskene ikke er sultne eller syge. For at dine fisk skal kunne trives bedst muligt er det vigtigt, at deres akvarie er pyntet således, at det ligner deres naturlige omgivelser mest mulig. Fisk kræver altså også noget tilbehør for at trives ligesom de to andre dyr. Fisk er også et godt valg, hvis der er allergi i familien, da man modsat andre kæledyr har minimal direkte kontakt med dem.