Når man sidder ved sit skrivebord om aftenen, kan det være svært at se på sit arbejde, computer eller i sin bog. Nogle gange kan det heller ikke hjælpe at tænde sit loftlys – derfor burde du anskaffe en bordlampe. Med bordlamper har du mulighed for at komme helt tæt på lyset, og give din bolig et mere elegant udseende. Bordlamper er blevet brugt i mange år efterhånden, så det er et tids løst design, og de er både praktiske og hyggelige. Nu om dage findes der nemlig et stort udvalg af bordlamper, som passer til hver sin smag, og på lampegiganten.dk kan du finde danmarks største udvalg af bordlamper. Du kan følge denne guide, for at vide mere om bordlamper, samt hvilken du ville have mest gavn af. 

Størrelse og design

Du bør overveje hvilken bordlampe som passer til din bolig. Står du og mangler en bordlampe til dit skrivebord? Så vil det være smart med en lampe, som er justerbar. På den måde kan du selv bestemme, hvor den skal lyse hen i mod, og du får den mest optimale belysning. Her vil det være smart med en bordlampe, som ikke er særlig stor, så den fylder mindre på skrivebordet, og du netop har mest muligt plads. Bordlamper til skrivebordet, bør have lyset til at vende nedad. På den måde oplyser den, alt hvad du har til at ligge på skrivebordet, om det så er papirer, dokumenter eller en god bog. Derudover er det smart med en bordlampe, som har meget stærkt lys, netop for at skabe mest mulig belysning. Det kan også være smart med en bordlampe, som er tung og lidt svær at rykke rundt på. Det kan nemlig være træls, at skulle side med en bordlampe, som er skrøbelig og vælter flere gange under sin arbejdsproces. Hvis du mangler en bordlampe til stuen, så kan du sagtens investere i en større bordlampe, da stuen som regel er det største rum, og hvor en stor bordlampe vil virke knap så voldsom, end hvis den stod i et lille soveværelse. For at skabe harmoni, bør du sætte din bordlampe, så den er på øjenhøjde med dig, når du sidder ned, og derudover behøver den ikke at have det skarpeste lys. Det kan nemlig være frustrerende med en lampe, som lyser lige ind i øjnene, når man prøver at slappe af. 

Gør soveværelset hyggeligt med en bordlampe

Du kan nemlig også placere en bordlampe på dit soveværelse, som ekstra belysning. Dette er meget praktisk om aften, når man ikke har behov for loftlys, men blot har brug for dæmpet lys. Du kan stille din bordlampe ved dit natbord, så du bruger den som et natlys – så længe den står stabilt, uden den er i risiko for at falde ned, da der er knap så meget plads på et natbord. Derudover bør du overveje højden på din lampe. Invester i en lavere bordlampe, for at skabe mine ’’støj’’ i hjemmet, da dette virker mest harmonisk for værelset.