Har du en lille størrelse rendende derhjemme, som virker til at have talent for fodbold, så er der meget du kan gøre for at hjælpe dem lidt på vej. Og med ”hjælpe på vej” mener vi ikke at du skal gå fuld curlingforælder og straks sende dem til England på en eller anden fodboldlejr.

Mens din søn eller datter er ved at finde ud af, om fodbold overhovedet er noget for dem, er der nemlig rigeligt med ting du som forælder kan gøre, for at de får mulighed for at snuse mere til boldsporten, og for at øve sig så meget de har lyst til.

Hjemmetræning

Er du så heldig at du er haveejer, så er her en oplagt mulighed for en masse fodboldtræning derhjemme. Du kan nemlig købe et fodboldmål til haven – eller to, bevares – hvis du vil give barnet mulighed for private fodboldkampe. Det forventes selvfølgelig at du deltager ofte, enten som modspiller, eller som minimum som cheerleader.

Har du ikke plads til et fodboldmål til haven, eller vil du bare gerne gøre lidt ekstra, så kan en rebounder fodbold købes. Dette er en form for opretstående trampolin, som sender bolden tilbage, når du skyder mod den. Så en rebounder fodbold er altså for fodboldsporten hvad en tennisboldkanon er for tennissporten. Begge dele kan i øvrigt købes hos Legehjulet.dk.

Fodbold i tv

Interessen er der formentlig allerede, men fodbold i tv plejer at være sådan de fleste opdager fodbold – og med god grund. Det er nemlig den mest sete sport i Europa, og med den stjernestatus og hyldest de fleste fodboldspillere modtager, så er det klart at et barn kan ønske sig det samme.

Når VM og EM ruller over skærmen, kan du gøre oplevelsen endnu mere spændende, ved at lade dit barn samle på de populære fodboldkort. Med fodboldkortene er der pludselig ekstra god grund til at følge med i kampene, for at se hvordan deres nyeste anskaffelse i fodboldbogen klarer sig på banen.

Rigtig fodboldtræning

Fællesskabet er noget af det vigtigste ved fodbold, og det er da også en vigtig del af sporten, som dit barn skal lære at kende. Derfor kan det sagtens betale sig at melde barnet til den lokale fodboldklub og lade dem træne sammen med andre børn.

I ferierne tilbyder de fleste fodboldklubber de såkaldte fodboldskoler eller fodboldlejre, hvor børnene kan komme hver dag i en eller to uger og træne fodbold sammen med de andre børn, hvis sommerferien føles for lang.

Det skal være sjovt

Det vigtigste ved alt dette er, at det skal være sjovt for barnet. Der er intet værre end forældre der forsøger at presse deres børn til at kunne lide noget, som de selv godt kan lide. Derfor handler det om at vække en naturlig interesse hos børnene, ved at gøre det til noget sjovt.

Med fodboldmål til haven er det for eksempel oplagt at lave konkurrencer om flest mål, mens rebounder fodbold nærmest råber på øvning i de mest kreative trickskud, som barnet kan finde på.