Det er rigtig sjovt at surfe. Der findes rigtig mange forskellige former for surf. Til bølgesurf bruger man bare et helt normalt surfboard. Der findes dog rigtig mange forskellige slags surfboards. På https://www.bnaboardshop.dk/sommer-surf/surf/boards findes der et stort udvalg af boards til både begyndere og øvede. Det er ret vigtigt, at man køber et surfboard, som passer til ens niveau. Derudover skal man faktisk også tænker hvad surfboardet skal bruges til, samt hvor det skal bruges henne. De er nemlig formede på forskellige måder.

Boards til begynderne

Hvis man er en begynder, kan man med fordel vælge mellem disse typer board:

Softtops er til dem, som er helt begyndere. De har enten slet ikke prøvet det før eller er stadig i undervisningsfasen. Surfboardet er ikke særlig let at styre, men det er faktisk heller ikke nødvendigt. Det er et ret stort board. Det gør, at det er lettere at holde balancen. Da toppen af boardet er blødt, gør det ikke noget, hvis man nu ikke kan holde balancen. Sandsynligheden for at blive skadet er ret lille. Selvom toppen er blød, er den stadig skridsikker. 

Dura-tec er perfekt til begyndere, som alligevel har stået på et surfboard et par gange. Det kan for eksempel være, at de har færdiggjort deres undervisning. Skallen er lavet af plastik og derefter fyldt op med skum. Det er meget svært at lave skader på skallen. Der kan sagtens komme nogle buler uden, at der sker noget alvorligt med det. Derudover kræver det faktisk ikke særlig meget at vedligeholde det. Boardet er tungt, men det gør intet. Det er også muligt at skifte for eksempel finnerne ud med nogle mere professionelle finner. Det er en fordel, hvis man gerne vil opgradere sit surfboard uden at købe et helt nyt og dyrt board.

Boards til de øvede

Dura-tec board kan også sagtens bruges af øvede, som bare gerne vil ud på nogle hyggeture. Men hvis man gerne vil noget mere med sin surfing, skal man i stedet overveje at købe et EPS board. 

Et EPS board er et ret let board. Det betyder, at der er meget mere opdrift. Hvis man er øvet, er det en rigtig god feature. Dog kan det blive besværligt at stå på denne type surfboard, hvis der er mange bølger. Det kan nemlig godt begynde at hoppe lidt op og ned. 

EPS board kan også holde til en del, selvom de er mere skrøbelige. For eksempel vil der ikke ofte kommer vandskader. Det lyder måske sjovt med vandskader, men vandskader kommer af indtrængen vand i boardet, hvor der ikke skal være vand. Det sker dog sjældent for EPS board. 

Der er desværre ikke helt let at reparere et EPS board selv. Man skal i hvert fald kende en del til surfboards i forvejen. Det betyder dog ikke, at man skal vælge EPS board fra. Det er rigtig gode boards, som passer rigtig godt til folk, som for eksempel surfer meget i de sjællandske farvande. 

Alle typer boards fås i forskellige designs og farver. Det er altså muligt at købe et surfboard, som er lige ens stil.